skip to Main Content

Pure Markt is tien jaar jong en verovert de wereld…

Het begon allemaal tien jaar gelden als een leuk buurtinitiatief in Park Frankendael. Leuk park, waar veel te weinig te doen was, was de gedachte van een paar creatieven. De Pure markt was geboren. Deze zondag werd de 10e verjaardag gevierd met gratis cupcakes en een gratis magazine voor de marktbezoekers.

Die zijn inmiddels talrijk, want de markt is succesvol. Ook in het Amsterdamse Bos, Amstel Park, maar ook inmiddels in naburige gemeenten zoals Hilversum.

Want de markt speelt in op gezond eten en duurzaamheid. Alle deelnemende ondernemers hebben op een of andere manier daar wel mee te maken. Van lekkere gedroogde worsten, gerookte zalmforel, oestertjes, lekkere biertjes, duurzaam vlees tot en een espressobar. En dat er een leuke fles wijn wordt opengetrokken als het zonnetjes schijnt, maakt de Pure markt tot een ontmoetingsmoment van de buurt.

De Pure Markt is in 2008 in Amsterdam opgericht door Trienet Kroon. ,,Wij zijn ooit begonnen als een kleine ambachtelijke markt op de zondagmarkt in de Dapperstraat van Amsterdam. Helaas wist onze doelgroep ons daar niet te vinden. Gelukkig mochten wij als onderdeel van de Dag van het Park een grote ambachtelijk-culinaire markt organiseren in Park Frankendael in de Watergraafsmeer”, aldus Kroon op de website van de Pure markt.

Toch is er ook enige zorg. Want aan het druktespektakel uit het centrum heeft niemand behoefte. Bovendien is ook de rust in het park belangrijk. Want het park wordt nu al belast door de horeca-activiteten van de restaurants Merkelbach, De Kas, een koffietruck en de evenementen in het landhuis Frankendael, zoals huwelijken en presentaties.

Back To Top
Zoeken