skip to Main Content

Prinses Máxima Centrum koopt robotarm!

De Zesjarige Tijn Van Kolsteren Zamelde Veel Geld In Voor 3FM Serious Request. Van Dit Geld Kocht Het Centrum Een Robotarm

Het Prinses Máxima Centrum een robotarm. Dat kan mede dankzij het geld dat de zesjarige Tijn van Kolsteren in 2017 heeft ingezameld voor 3FM Serious Request. Zijn ouders zijn apetrots.

UTRECHT – In 2016 werd de zesjarige Tijn van Kolsteren een bekende Nederlander. Tijn ging dat jaar langs bij het Glazen Huis dat was neergezet in het kader van 3FM Serious Request. Tijn kwam in actie voor kinderen die – net als hij destijds – lijden aan hersenstamkanker. Het geld dat zijn ‘LAK. Door Tijn’ en stichting Semmy heeft opgebracht, wordt heel goed besteed. Het Prinses Máxima Centrum koopt er een robotarm van die een neurochirurg moet helpen tumorweefsel op een veilige manier te verkrijgen om het verloop van hersenstamkanker bij kinderen beter in kaart te brengen. Met deze arm wordt het mogelijk biopten te nemen bij diepgelegen hersentumoren op plekken waar een neurochirurg anders niet kan komen. Op termijn moet het mogelijk worden met de arm medicijnen direct toe te dienen.

,,Anderen helpen”
Het Prinses Máxima Centrum heeft veel onderzoek gedaan en tijd geïnvesteerd om het best passende robotsysteem aan te schaffen. Tijn heeft dit feestelijke moment niet mogen meemaken. In 2017 overleed hij, kort voor zijn zevende verjaardag. Maar zijn ouders zijn trots op wat hij met zijn actie heeft teweeggebracht. ,,Tijn wilde anderen helpen. De aanschaf van deze robotarm zorgt ervoor dat hij dit, indirect, nog steeds doet”.

(Foto: Flickr / Wouter Kiel)
Back To Top
Zoeken