skip to Main Content

Primeur IDFA voor Tolhuistuin

Voor de eerste keer in de geschiedenis van het IDFA (International Documentary Filmfestival Amsterdam) is de Tolhuistuin in Noord een van de locaties waar films worden getoond.

 

NOORD – In de Tolhuistuin aan de IJpromenade worden op drie avonden – vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 november – totaal zes films gedraaid. Elke avond kent een eigen thema: muziek en maatschappij, geopolitiek en de kunstenaar in de samenleving. In de foyer treden na afloop DJ’s op.

De Tolhuistuin verkeert in zwaar weer. De dreigende huurverhoging maakt de toekomst van dit populaire kunstcentrum op loopafstand van de pont onzeker. De komst van IDFA is dit jaar een primeur maar het is nog de vraag of het een eenmalige primeur betreft. IDFA beleeft dit jaar zijn 31e editie. Het festival wil als tegenhanger van commercieel speelfilmvermaak documentaires van hoge kwaliteit laten zien. De filmmakers komen uit de hele wereld. Scholieren komen met IDFA documentaires in contact tijdens schoolvoorstellingen en op Docschool Online.

 

Meerdere Locaties
De meeste filmlocaties bevinden zich in het centrum van de stad. Naast de Tolhuistuin zijn ook filmmuseum Eye en het skatepark aan de Aambeeldstraat Noord-locaties. In het skatepark draait de film Minding the Gap, over drie middelbare scholieren die aan skateboarden doen.

Back To Top
Zoeken