skip to Main Content

Powervrouw met wereldbereik

In de Top 100 Meest Invloedrijke Vrouwen van het tijdschrift Opzij staan veel nieuwkomers. Een daarvan is Ellen Brudet, eigenaar van Coloured Goodies in Noord.


NOORD – Onlangs publiceerde feministisch maandblad Opzij voor de tiende keer de lijst van honderd invloedrijkste vrouwen. In deze Top 100 staan hoogvliegers uit politiek, media en het bedrijfsleven. Tussen de tien genoemde zakenvrouwen staan Neelie Kroes (voorzitter beleidsraad Uber), Marjan van Loon, (president-directeur Shell), én Ellen Brudet. Die laatste is een nieuw gezicht op de lijst. Brudet is oprichter en eigenaar van Coloured Goodies in de Van der Pekstraat. In haar winkel verkoopt ze poppen met diverse culturele achtergronden, zoals moslimpoppen en donkere poppen die vernoemd zijn naar zwarte iconen als Nelson Mandela en Malcolm X. Brudet vindt namelijk dat ieder kind een pop moet hebben waarmee het zich kan identificeren.

 

Fanatiek foto’s delen
Opzij looft haar internationale succes. Sinds Brudet twee jaar geleden ‘de eerste donkere poppenwinkel in Europa’ begon, komen mensen uit de hele wereld poppen bij haar shoppen. Volgens het blad heeft ze ruim zeventienduizend volgers op Instagram die ‘zelf ook fanatiek foto’s delen van haar poppen’. Bovendien heeft ze door haar zaak ‘kleur een podium gegeven’.

Back To Top
Zoeken