skip to Main Content

Podcasts Mo’Knowledge over muziek, straatcultuur en creativiteit

Hoe Verover Je Een Plaatsje Op Het Podium In De Tuinen Van West? Je Hoort Her Via De Podcasts Van Mo’Knowledge

Veel jongeren in Nieuw-West hen hebben een (muzikaal) talent, maar weten niet hoe ze aan een podium komen. Mo’Knowledge helpt ze daarbij.

NIEUW-WEST – In Nieuw-West wonen bijna 37.000 jongeren. Dat is 25 procent van alle jongeren in Amsterdam.  Aanleiding voor Mo’Knowledge om te starten met podcasts over muziek, straatcultuur en creativiteit. ‘MO’ is het netwerkevenement waar jonge creatievelingen samenkomen om de nodige kennis op te doen over alles wat je moet weten om aan de slag te kunnen in de urban muziekscene. Veel van de jongeren in Nieuw-West hen hebben een (muzikaal) talent maar weten niet waar ze moeten zijn om een podium te krijgen. De podcasts geven antwoorden, informatie en tips aan jongeren die aan de slag willen in de muziekindustrie. Maar ook aan bewoners die leven en werken in Nieuw-West en willen weten wat er speelt in hun wijk.

Bekende personen

De uitzending van de podcasts van Mo’Knowledge is mede mogelijk gemaakt door het stadsdeel en is in samenwerking met Paradiso en de Melkweg. De podcastserie bestaat uit twee podcasts per week. Bekende personen uit de wijk komen aan het woord. In de week van maandag 24 mei is het thema ‘Wat is de hedendaagse ‘urban sound’, en hoe is dat geluid uit het stadsdeel te typeren? Redouan Ait Taleb (oprichter Avalon) op 24 mei en Mo Fouradi (Lafoux) op 27 mei zijn grote namen in de hedendaagse urban muziekscene. In de podcast bespreken zij hun visie op de scene, de muziek en de straatcultuur. In de afleveringen van 31 mei en 3 juni zijn Rianca, creatief producent bij de Meervaart, en jongerenwerker Nourdin te gast. De podcast is te beluisteren via het Spotify-kanaal van de Melkweg.

(Foto: Flickr / Jeroen Mirck)

Lees ook:

Kleurrijk kunstwerk signaal van festivalbranche

Back To Top
Zoeken