skip to Main Content

Pllek behoud plek, zeker tot 2025

Pllek Behoud Plek, Zeker Tot 2025

Een Pllek zonder plek? Dat kan natuurlijk niet. De zaak dreigde te verdwijnen, maar fans kwamen in actie. En met succes!

NOORD – ‘Pllek is openminded, vrij, verbonden, verrassend, warm en creatief, met aandacht voor bewust leven en duurzaamheid. Ervaar het magische eilandgevoel midden in de stad’, zo klinkt het enthousiast op de website van het etablissement. En veel Amsterdammers zijn het hier volkomen mee eens. Volgend jaar zou het contract aflopen, maar duizenden mensen kwamen in opstand tegen de sluiting van het deze zaak aan de TT Neveritaweg op het NDSM-terrein. Er was onbegrip, vooral omdat de geplande woningbouw pas in 2028 van start gaat. Na een petitie die maar liefst 8.500 keer werd ondertekend, besloot de gemeenteraad dat Pllek nog vier jaar mag blijven.

Klein dorp
Eigenaar Sjoerd Steenbeek is blij dat de deuren van zijn restaurant aan het IJ tot 2025 openblijven. Hij vond het onverteerbaar dat zijn Pllek zou moeten wijken voor een nieuw tijdelijk concept. ,,We hebben hier een klein dorpje gebouwd dat én mensen van over de hele wereld én de Amsterdammer dient, én maatschappelijke waarde heeft. Dat gaan we toch niet afbreken voor een ander tijdelijk concept?” Dat hij de komende jaren kan doorgaan, is een pak van zijn hart. ,,Na drie jaar buffelen, is het eindelijk gelukt.” Pllek blíjft! Althans, zeker nog tot 2025.

(Foto: Stadsarchief Amsterdam / Eric Dix)
Back To Top
×Close search
Zoeken