skip to Main Content

Plan van aanpak voor energietransitie Kantershof

Plan Van Aanpak Voor Energietransitie Kantershof

Kantershof zet een stap vooruit in de energietransitie. De bewonersbelangenvereniging heeft een plan van aanpak opgesteld om de duurzame overgang te onderzoeken.

ZUIDOOST – Het bestuur van Bewonersbelangenvereniging Kantershof heeft een plan van aanpak opgesteld voor het onderzoekstraject van de energietransitie in de buurt. Dit plan heeft twee doelen: het vormgeven aan zogenaamde no-regret-maatregelen, maatregelen waar mensen geen spijt van kunnen krijgen, en het uitwerken van opties om op termijn van het gas af te stappen. In het onderzoek wordt onder andere gekeken naar het draagvlak voor de verschillende maatregelen.              Het onderzoek wordt uitgevoerd in vier stappen. In de eerste stap is het van belang om te zoeken naar maatregelen die kunnen rekenen op draagvlak in de buurt. Ook wordt gekeken naar de uitgangspunten. Wat wil de buurt bereiken? Dit wordt onder andere gedaan door het maken van warmtefoto’s en het uitschrijven van een enquête.

Lange termijn

De tweede stap is het in kaart brengen en het starten met de uitvoering van de no-regret-maatregelen. Welke dat zijn moet nog worden besloten, maar er kan gedacht worden aan het dichten van kieren en het isoleren van woningen. In dit proces wordt ook gekeken naar de financiën. Hoe kan dit zo goedkoop en mogelijk en hoe wordt het gefinancierd? In de derde stap gaat het om opties voor de lange termijn. Er wordt goed gekeken naar de mogelijkheden en deze worden duidelijk op papier gezet. In de vierde stap wordt een keuze gemaakt. Dat gebeurt met de buurt. Het volledige plan van aanpak is te lezen op 1104enzo.nl.

(Foto: Beeldbank. Amsterdam/Ton van Rijn)

 

Back To Top
×Close search
Zoeken