skip to Main Content

Parkje Vijfhoek is klaar 

Er is een speelvijver en groen gekomen naast de grote fietsenstalling aan de Strawinskylaan. Bijna alles is geworden, zoals de bewoners dat wensten. 

ZUID – Het parkje bij de Vijfhoek bij Station Zuid bij de Prinses Irenebuurt is klaar en sinds kort ook officieel open. Het vijfhoekige grasveld bij de ingang van het station heeft een complete metamorfose ondergaan. Hier is bijvoorbeeld de ondergrondse fietsenstalling Strawinskylaan gebouwd, die nodig was om te voorzien in fietsparkeergelegenheid bij Station Zuid. Hier kunnen 3.750 fietsers dagelijks hun rijwiel kwijt. Na de fietsenstalling was het parkje aan de beurt. Bewoners en kinderen uit de buurt mochten uitleggen wat zij graag zouden zien in het park. Dat proces was al begonnen in 2014, toen het voorstel kwam voor de fietsenstalling. Bewoners wilden hiervoor compensatie in de vorm van een mooi park. Volgens projectbureau Zuidas is een flink aantal van die wensen gerealiseerd.

Speelvijver
Het parkje is een rustpunt en een speelplek ‘in een dynamische omgeving’. In het midden van het parkje is nu een speelvijver waar in de zomer gespetterd kan worden. Verder zijn er zitplekken gemaakt voor ouders en medewerkers van bedrijven om even te lunchen in het zonnetje. Het parkje sluit het naadloos aan bij de vernieuwde Prinses Irenestraat, deze is verrijkt met groen en bruggetjes.  

Back To Top
Zoeken