skip to Main Content

Parkeerzuil met advies Van der Laan

Omdat niemand van de gebouweigenaren op het
Mercatorplein het wil, komt de ‘Zorg goed voor
de stad’-quote van wijlen burgemeester Van der Laan op een parkeerzuil.

WEST − Bewoners van West hadden al gekozen voor het Mercatorplein, nu is de exacte locatie bekend voor de quote ‘Zorg goed voor onze stad en voor elkaar’ van oud-burgemeester Van der Laan. Het wordt de witte zuil van de parkeergarage op het plein. Vanaf 22 oktober tot 11 november kunnen creatieve Amsterdammers hun ontwerp voor het kunstwerk indienen op zorggoedvooronzestad.amsterdam.nl. Daarna is het woord weer aan de bewoners van West om het winnende ontwerp te kiezen.

Muurschildering

Ergens in het voorjaar moet het kunstwerk klaar zijn. Binnenkort wordt de zuil van de parkeergarage gereinigd. Het is de bedoeling dat daarop een doek wordt bevestigd dat als ondergrond dient voor het kunstwerk.

Eerst werd gedacht aan een muurschildering, maar de gemeente kon geen overeenstemming bereiken met de eigenaren van de panden die het stadsdeel op het oog had. Volgens het stadsdeel is de zuil, die prominent op het plein staat bij de ingang van de parkeergarage tegenover Dirk van den Broek, een mooie oplossing.
Op die manier kan het kunstwerk leiden tot een verrijking en verfraaiing van het plein, aldus het stadsdeel.

Unaniem

Het initiatief van Baarsjesbewoonster Liesbeth de Looper om de laatste tekst van de burgemeester te vereeuwigen, kent een vervolg in vele fasen. Eerst had zij het voorstel ingediend via De Stem van West en werd het ingebracht in de stadsdeelcommissie. Vervolgens stemden de stadsdeelpolitici unaniem voor het voorstel, daarna mochten de bewoners online stemmen over de plek. Nu mag
iedereen dus een voorstel doen voor een ontwerp, waar later dus óók weer over gestemd kan worden.

 

Back To Top
Zoeken