skip to Main Content

Oxville nieuwe bioscoop in Osdorp 

Bij theater De Meervaart opent in oktober een nieuwe bioscoop met de naam Oxville. Natuurlijk met een knipoog naar Osdorp en een vernieuwend programma. 

Het is de hoogste tijd om de cinema naar Nieuw-West te halen, zo vinden initiatiefnemers Carlo Dias, Aydin Dehzad en Bas Broertjes.  

Dias:,,Als ik Aydin en Bas tegenkwam op filmfestivals klaagde ik altijd steen en been over het feit dat er in Nieuw-West niets te beleven viel als het op cinema aankwam. We hebben het altijd jammer gevonden dat er in de buurt nooit een plek was waar we konden genieten van film.” 

Dat er nooit een bios was in Nieuw-West is niet helemaal waar. De laatste bioscoop in het stadsdeel kwam in 1961op het August Allebéplein en heette Cinema West. Van 1991 tot 1999 was het een Pathé-bioscoop totdat deze werd gesloten.  

De nieuwe bioscoop heeft een educatief karakter, met een programmering die volgens de initiatiefnemers ‘uiteenloopt van kindermatinees tot vernieuwende wereldcinema voor jong en oud.’ Ook willen de initiatiefnemers de scholen in Nieuw-West betrekken door klassen uit te nodigen bij de filmvertoningen en daarna met ze in gesprek te gaan. Dias: ,,Cinema kan een grote rol spelen in het verbreden van je horizon.”  

Back To Top
Zoeken