skip to Main Content

Overlast bij renovatie Piet Heintunnel

Uitgang Van De Piet Heintunnel Aan De Kant Van Het Rietlandpark.

Vanaf vrijdag 25 juni gaat de Piet Heintunnel op slot. Aanleiding is een grote renovatie die uiterlijk tot en met 30 september 2022 jaar gaat duren. Alleen de tram blijft rijden…

OOST – De Piet Heintunnel gaat vanaf 25 juni dicht voor ál het verkeer. Alleen tram 26 kan nog gebruik maken van de tunnel. Het is een ingrijpende operatie die veel overlast gaat veroorzaken. De Piet Heintunnel is 25 jaar na de opening toe aan een opknapbeurt. De technische installaties van de tunnel zijn sterk verouderd en worden vervangen. Onder meer de vluchtwegen, waterafvoer, brandmeldinstallaties, opritten en camerasystemen worden aangepakt. Ook krijgt de tunnel een nieuwe bediening en besturing. Behalve twee tunnelbuizen voor het wegverkeer heeft de tunnel ook een tunnelbuis voor de tram. Om tram 26 tijdens de renovatie te kunnen laten rijden, moeten de installaties worden aangepast en komt er een veilige vluchtroute voor tramreizigers.

Alternatieve route

Met uitzondering van een aantal weekenden, blijft tram 26 tijdens de werkzaamheden de gewone route rijden. Tram 26 rijdt niet op zaterdag 10 juli en zondag 11 juli. Dan zet GVB-pendelbus 76 in. Deze stopt bij alle tramhaltes en bij een extra halte bij het Rietlandpark. Omdat de tunnel dicht is, rijdt de bus een alternatieve route via de Amsterdamsebrug, Zeeburgerdijk en de Panamalaan naar de Piet Heinkade en vervolgt daarna de gebruikelijke route.

Wegverkeer

Wegverkeer kan omrijden via de IJtunnel (S116) of de Gooiseweg/Wibautstraat (S112). Weggebruikers kunnen hun reis het beste plannen met routeplanners Google Maps, Waze of Flitsmeister. Deze beschikken over de juiste informatie en kunnen de snelste route plannen.

(Foto: Stadsarchief Amsterdam / Doriann Kransberg)

Lees ook:

IJburg grote ‘leverancier’ van recyclebaar gft-afval

Back To Top
Zoeken