skip to Main Content

Overamstel krijgt Leonardo Royal Hotel

Binnenkort gaat er opnieuw een hotel open. Wéér in Overamstel, de nieuwe hotelwijk van de Amsterdam. Wat heeft de nieuwkomer te bieden?

OOST – Vanaf 15 april kunnen gasten een van de 490 kamers boeken bij het splinternieuwe viersterrenhotel Leonardo Royal Hotel, pal naast metrostation Overamstel. Inmiddels heeft de gemeente een hotelstop ingevoerd, maar de plannen voor de nieuwbouwhotels dateren al van ver voor de hotelban. Wel stelde de gemeente voorwaarden. Zo moet de parkeerdruk laag zijn en dienen de hotels ook faciliteiten voor omwonenden te hebben. Volgens cijfers in Het Parool telt de stad al ruim vijfendertigduizend hotelkamers, maar staan er de komende jaren nog zeker 6.658 nieuwe kamers in de planning. Met 1.236 nieuwe hotelkamers is Overamstel volgens Het Parool de nieuwe hotelwijk van Amsterdam. Binnen minder dan een jaar zijn er vier hoteltorens bijgekomen: Van der Valk, Postillion, QO en Leonardo.

Restaurant Vitruv

Het nieuwste hotel in Overamstel is anders dan ‘gewone hotels’ door het aanbod van ‘vrouwvriendelijke kamers’, die speciaal bedoeld zijn om tegemoet te komen aan de behoeften van vrouwen. Op greatervenues.com vertelt Sandra Dreher, Vice President Sales & Marketing van Leonardo Hotels daarover: ,,Zo hebben we speciale parkeerplaatsen die dicht bij de ingang liggen. Ook hebben alle vrouwvriendelijke kamers een deurspion, extra sloten en liggen ze op de begane grond. Verder wordt de room service uitsluitend gedaan door vrouwelijk personeel. Deze kamers kunnen geboekt worden zonder extra kosten.” In de komende jaren moet Overamstel een levendige woon- en werkwijk worden. In elk geval kunnen omwonenden al vanaf 15 april iets eten bij Leonardo’s restaurant Vitruv, gesprekken voeren in de hotelbar of een schoonheidsbehandeling boeken in het wellness-deel.

Back To Top
Zoeken