skip to Main Content

Over de toekomst van het Noorderpark…

Het Noorderpark is niet meer weg te denken uit de buurt. Toch bestaat deze ‘groene long’ pas sinds 2014. Op 3 april kun je in de geschiedenis van het park duiken en fantaseren over de toekomst ervan.

NOORD – Stichting Noorderpark organiseert een nieuwe serie gratis bijeenkomsten onder de naam ‘Noorderpark Leeft’. De aftrap van de reeks is op 3 april in De Gele Pomp aan de Nieuwe Leeuwarderweg 16, van 20.00 tot 21.30 uur. Op die avond verdiepen bezoekers van het park en buurtbewoners zich in de ontstaansgeschiedenis van het Noorderpark. Onder leiding van Paul Vonk, tentoonstellingsmaker van Museum Noord, reizen deelnemers door de tijd, krijgen ze uniek beeldmateriaal te zien en horen ze feiten en verhalen die wellicht in vergetelheid zijn geraakt. Veel (oud-)bewoners in Noord hebben bijzondere herinneringen aan het Noorderpark. Nieuwe Noorderlingen weten vaak niet dat dit park vóór 2014 opgesplitst is geweest in het Florapark en Volewijkspark. In welke periode kon je eigenlijk nog tanken bij de benzinestations, nu omgedoopt tot de creatieve pompen Roze Tanker en Gele Pomp? Op de bijeenkomst in april wordt deze honger naar historische kennis gestild. Aan het eind van de avond kan iedereen vragen stellen. Daarnaast wordt er samen gefantaseerd over hoe het park er in de toekomst uit komt te zien. Er is een speelbos in de maak, je kunt er al volop sporten, van ‘bootcampen’ tot ‘natuurwandelen’. Bij parkrestaurant Pompet kun je ook nog eens lekker eten en drinken. Wat wil jij nog meer..?

Thema

Tijdens de bijeenkomst peilt de stichting ook de interesse van de parkgebruikers: wat leeft er onder hen, is er iets waar ze razend nieuwsgierig naar zijn of willen ze zelf een thema voor de volgende bijeenkomst aandragen? Elk onderwerp is bespreekbaar tijdens de serie bijeenkomsten, mits dit maar met het Noorderpark te maken heeft. Meld je aan voor de eerste bijeenkomst via info@noorderpark.nl!

Back To Top
Zoeken