skip to Main Content

Ouders Cartesius 2-leerlingen zijn boos

Havo/vwo-school Cartesius 2 aan de Tweede Passeerdersdwarsstraat moet verhuizen. Ouders zijn het hier totaal niet mee eens. Ze overwegen juridische stappen.

CENTRUM – Ouders van leerlingen van Cartesius 2 zijn boos op de gemeente. Aanleiding is de aangekondigde verhuizing van de havo/vwo school naar het Zeeburgereiland in Oost. Cartesius 2 moet dan intrekken in het schoolgebouw van IJburgcollege 2, wat ruimte beschikbaar heeft. De ouders van de Cartesius 2-leerlingen overwegen juridische stappen tegen de gemeente om deze verhuizing naar Oost te voorkomen. De reden? Ze vinden dat de school te ver weg ligt van de huidige locatie: de Tweede Passeerdersdwarsstraat. De onderwijsinstelling zit sinds drie jaar in een schoolgebouw in de Jordaan, maar dat wordt te klein. Het vernieuwende onderwijsconcept spreekt zo veel leerlingen aan dat er extra ruimte nodig is. Eerder was er sprake van dat een gebouw betrokken zou worden aan de Plantage Muidergracht, maar dat pand was volgens te duur om te verbouwen. Er werd door de gemeente naar nieuwe huisvesting gezocht. En die vond men op Zeeburg.

Logischere keuze

Ouders van de Cartesius 2-leerlingen vinden dat de gemeente beloften niet nakomt en dat ze onvoldoende zijn geïnformeerd over de reden waarom de verhuizing naar de Plantage Muidergracht niet doorgaat. Bovendien vinden ze Zeeburgereiland te ver voor hun kinderen. Tot slot vinden ze het centrum een logischere keuze dan Oost omdat op Cartesius 2 veel aandacht wordt besteed aan culturele vorming. Volgens onderwijswethouder Moorman staat het besluit van de gemeente vast.

Back To Top
Zoeken