skip to Main Content

Ouderen missen halte Amsteldijk nog steeds 

Ze durven er niet eens meer op te hopen dat de tramhalte voor hun huisdeur weer in gebruik wordt genomen. Maar veel senioren van het Amstelhuis kunnen het ook niet begrijpen. ,,De gemeente verwacht toch dat we zelfredzaam zijn?” 

ZUID – De opstapplek tussen de trambaan en de weg ligt er nog steeds op de Ceintuurbaan. Bovendien moeten de trams van Lijn 3 er vrijwel altijd wachten voor het verkeerslicht. Maar de ouderen die wonen in seniorencomplex het Amstelhuis, recht tegenover de halte, mogen niet in– en uitstappen. Dat moeten ze driehonderd meter verderop doen bij de kruising Ceintuurbaan/Van Woustraat. De reden? Het GVB zegt tijdwinst te behalen. Sinds december 2014 is de tramhalte bij de Amsteldijk opgeheven, maar veel ouderen kunnen en willen het nog altijd niet begrijpen. Eén van hen zegt tegen CITY!: ,,Het is toch mesjogge!? We moeten van de overheid langer zelfstandig wonen, maar dan accepteert de gemeente kennelijk wel dat het GVB een tramhalte die onze mobiliteit en zelfredzaamheid zo ten goede komt, doodleuk opheft. Veel mensen hier gebruiken Lijn 3 om naar het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Oost te gaan. Soms zijn die mensen slecht ter been of voelen ze zich ziek. Lopen is te ver, fietsen kunnen en durven we niet meer en de meesten van ons hebben geen auto. Waarom mogen we dan niet voor de deur op de tram stappen? Dat is toch niet teveel gevraagd? Die tram staat er toch!”  

Smeekbede 

Maar het ziet er naar uit dat de ouderen nul op rekest blijven krijgen. Al eerder werd een petitie gestart met als doel de tramhalte terug te krijgen. Destijds werd die petitie ondertekend door bijna elfhonderd mensen. Maar ondanks deze smeekbede gaf de gemeente niet thuis en het GVB liet eerder doorschemeren dat het de zeer beperkte tijdwinst van de één, belangrijker vindt dan service voor de (oudere) ander.   

Back To Top
Zoeken