skip to Main Content

Ouder worden in Oost

Met zijn documentaire ‘Samen gelukkig ouder worden in Oost’ wil Kibret Mekonnen een brug slaan tussen jongeren en ouderen in het stadsdeel.

OOST – Kibret Mekonnen zette onlangs zijn documentaire ‘Samen gelukkig ouder worden in Oost’ op youtube.com. De aanleiding voor zijn productie is een onderzoeksrapport van GGD Amsterdam. In dit document staat dat één op de acht volwassen Amsterdammers zich ernstig eenzaam voelt. Vooral laagopgeleiden, lage inkomensgroepen en inwoners zonder betaald werk voelen zich eenzaam. Inwoners van niet-westerse herkomst en alleenwonenden vormen ook een risicogroep. Oost is een van de stadsdelen waar veel eenzaamheid is. Mekonnen heeft gefilmd hoe ouderen in Oost hun leven zien. Ze zijn thuis te zien of op een van de ontmoetingsplekken waar veel ouderen komen, zoals in Flevopoort of buurtcentrum Oosterpark. Via deze informatieve film wil Mekonnen ouderen en jongeren met elkaar verbinden om zo de eenzaamheid onder ouderen te doorbreken.

Human interest

De documentairemaker is al jaren actief in de film- en televisiewereld. Mekonnen, grondlegger van het Amsterdams Buurt Film Festival, maakt het liefst videoreportages en documentaires op het gebied van human interest.

Back To Top
Zoeken