skip to Main Content

Oud-Zuid wordt te duur voor huisarts

Oud-Zuid Wordt Te Duur Voor Huisarts

Bewoners, huisartsen en andere zorgverleners uit Oud-Zuid willen de Paulusschool in de Dufaystraat van de gemeente huren om de zorgpraktijken te laten voortbestaan.

ZUID – Huisartsen in Oud-Zuid luidden onlangs met een online petitie de noodklok. En ze deden er tijdens een commissievergadering in de gemeenteraad nog een schepje bovenop. Aanleiding voor de actie is dat huisartsen en andere zorgverleners de huurprijzen in het populaire Oud-Zuid niet meer kunnen betalen. Eigenaren willen hun panden verkopen of voor heel hoge prijzen verhuren. Op deze manier dreigen in 2020 twee huisartsenpraktijken te verdwijnen, waardoor de zorg voor achtduizend patiënten op de tocht komt te staan. De huisartsen hebben al een plan om dit huisvestingsprobleem op te lossen. Ze willen de Paulusschool in de Dufaystraat laten ombouwen tot een zorgcentrum. De huisartsen en fysiotherapeuten kunnen het pand – het Vondelhuis geheten – dan gezamenlijk gebruiken. Er zouden in de oude school ook een buurtcafé, kluswerkplaats en buurtconciërge kunnen komen. Het moet een centrum worden voor ‘zorg en nabuurschap’, zo staat in de petitie.

Een probleem

Zorgwethouder Marieke van Doorninck beaamt dat maatschappelijk vastgoed in de stad een probleem is, maar ze vindt het ook moeilijk om een onderwijsbestemming van een pand te halen om daar vervolgens een zorgbestemming op te zetten. Volgens Van Doorninck heeft de stad namelijk ook kinderdagverbijven nodig. De wethouder wil daarom eerst overleggen met andere partijen.

Back To Top
×Close search
Zoeken