skip to Main Content

Orgel Buiksloterkerk weer schoon!

Orgel Buiksloterkerk Weer Schoon!

De Buiksloterkerk heeft de coronasluiting gebruikt om het orgel schoon te laten maken! Het mocht wat kosten en de organisten zijn dolenthousiast.

NOORD – Stichting Buiksloterkerk maakt van de nood een deugd in deze coronatijd. Er kunnen geen voorstellingen worden gegeven in de kerk, dus is besloten het orgel onder handen te nemen. Hiervoor is de orgel stuk voor stuk uit elkaar gehaald en schoongemaakt. Om te zorgen dat het instrument langer schoon blijft, zijn alle onderdelen met speakerstof afgewerkt. De organisten van de kerk zijn dolenthousiast over het geluid, maar dat mag ook wel gelet op de schoonmaakkosten. Deze bedragen €15.000. De Buiksloterkerk had dit zonder steun van buiten niet kunnen realiseren en dankt iedereen die heeft bijgedragen. Deze betrokkenheid past binnen de traditie. Immers, toen het gebouw niet meer werd gebruikt voor kerkdiensten, werd het door actieve omwonenden gered en gerestaureerd. Het groeide uit tot een bruisend cultureel centrum en ontmoetingsplek voor de buurt.

Cultureel programma

De Buiksloterkerk heeft overigens meer positief nieuws. De gemeente geeft subsidie voor het culturele programma. Daarbovenop heeft de kerk veel private donaties ontvangen. Geld dat de kerk goed kan gebruiken, want door corona vallen inkomstern weg terwijl de kosten voor stroom, onderhoud en verzekeringen doorgaan. Lezers die aan de stichting willen doneren, kunnen dit doen via bankrekeningnummer NL05 005 114 061 t.n.v. Stichting Buiksloterkerk. De stichting is een ANBI. Dat betekent dat giften aan de kerk fiscale voordelen kent.

(Foto: Stadsarchief Amsterdam / Ino Roël)
Back To Top
×Close search
Zoeken