skip to Main Content

Opnieuw versnelde woningbouw in Den Haag

De Voormalige Brandweerkazerne Aan De Assumburgweg. Hier Staat Woningbouw Gepland.

Het Rijk geeft bijna €17 miljoen voor 2.800 nieuwe Haagse woningen Binnen drie jaar wordt gestart met de woningbouw in de Laan van Nieuw Oost-Indië /Beatrixkwartier

DEN HAAG – De gemeente krijgt een tweede bijdrage uit de Woningbouwimpuls van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het gaat dit keer om bijna €17 miljoen voor de bouw van 2.800 woningen. Binnen drie jaar wordt gestart met de bouw van deze woningen in Laan van NOI/Beatrixkwartier en Den Haag Zuidwest (de Venen en Assumburgweg). Bij de Laan van Nieuw Oost-Indië, het oude ministerie van Sociale Zaken, gaat het om circa 1.200 woningen. Hier moeten vooral sociale en middeldure huurwoningen komen. In Bouwlust, bij de Lozerlaan, liggen de Venen (tussen de Meppelweg en Hengelolaan). Hier staan woningen die tot de oudste van Vestia behoren. Het gebied wordt deels gesloopt en deels gerenoveerd. Ook komen er nieuwe woningen bij. De bedoeling is dat hier 611 sociale huurwoningen, 497 betaalbare koophuizen en 129 vrijesectorwoningen komen.

Brandweerkazerne

Bij de Assumburgweg in Moerwijk-Oost zullen 550 woningen worden gebouwd, waarvan de helft sociale huur- en middeldure huurwoningen. Het betreft de locatie van de voormalige brandweerkazerne aan de Assumburgweg/Erasmusweg, direct naast het station. De oude kazerne moet worden gesloopt maar is nu nog in gebruik als een bedrijfsverzamelgebouw met diverse huurders, waaronder kleine garagebedrijven, opslagruimten en een sportzaal.

Woontoren

Project Assumburgweg behelst een honderd meter hoge woontoren met daar omheen iets lagere torens, variërend van veertig tot zeventig meter. Daarin is ruimte voor 142 sociale woningen, 162 middeldure huizen en 204 in de vrije sector.

(Foto: Peter Zoetemulder)
Back To Top
Zoeken