skip to Main Content

Openluchtmuseum Zuidoost

Met de beschildering van een 160 meter lange muur is de stad een uniek kunstwerk rijkerZuidoost wordt steeds meer een kunstmekka. 

Sinds 9 september zijn de kunstenaars van Karski & Beyond en Bier en Brood klaar met het beschilderen van de muur langs de ‘Foodstrip’ aan de Tafelbergweg. Het kunstwerk bestrijkt in totaal 520 vierkante meter en is 160 meter lang. Volgens de makers is de muurschildering de langste van de stad. Het kunstwerk markeert de entree naar de nieuwe wijk in Amstel III. De kunstenaars hebben de verandering van het gebied en de diversiteit van de bewoners uitgebeeld.  

In Zuidoost is al veel kunst in de openbare ruimte. Zo staan er in het stadsdeel 120 beelden en zijn er geregeld foto-exposities in de buitenlucht, waaronder Bijmer door de Lensdie nog tot 15 januari 2019 loopt.
Dit nieuwe kunstwerk is tot stand gekomen met behulp van de Caransa Groep, de eigenaar van het terrein, en ZO!City. Het kunstenaarsduo Karski & Beyond werd tijdens de Street Art Awards in 2017 verkozen tot beste Nederlandse Street Artist. In september staan zij met Bier en Brood op ‘Pow! Wow! Rotterdam’, het grootste streetart-evenement ter wereld.  

Back To Top
Zoeken