skip to Main Content

Op ‘plastic vissen’ na Koningsdag

De rommel in de grachten wordt na Koningsdag weer opgeruimd door twee verschillende organisaties. Maar extra handen zijn nog welkom!

CENTRUM – Ervaren SUP’ers kunnen zich via Waternet opgeven voor de After Kingsday Amsterdam SUP Clean-Up. Op een SUP-board (een surfplank met een peddel) gaat het team de grachten op om de rommel uit het water te vissen die bezoekers tijdens Koningsdag hebben achtergelaten. Dit gebeurt op 29 april, twee dagen na Koningsdag. Het gaat dan vooral om de hoekjes tussen woonboten. Die krijgen de ‘drijfvuilvisboten’ niet schoon, aldus Waternet. Het waterbedrijf haalt met deze vuilnisboten na Koningsdag de meeste rommel uit de grachten. De organisatie houdt rekening met zo’n vijftig SUP-boards. Aanmelden kan via het bedrijf Werkatleet, via joep@werkatleet.nl. Niet alleen SUP’ers, ook booteigenaren kunnen zich opgeven om op afval te gaan vissen, via de Plastic Whale foundation. Dit bedrijf organiseert het hele jaar door ‘plastic vissen’ in de grachten voor bedrijven en particulieren. Gewapend met een netje kunnen deelnemers door de grachten varen om de troep eruit te halen.

‘Vis-evenement’

Traditioneel gaat de foundation na Koningsdag met eigen boten het water op om de grachten schoon te maken. Dit ‘vis-evenement’ vindt plaats op 28 april. Ook hiervoor kunnen enthousiastelingen zich aanmelden via plasticwhalefoundation.org. Vorig jaar produceerden de bezoekers van Koningsdag met elkaar tussen zes- tot zevenhonderd ton afval. Dat was maar liefst drie keer zo veel als de twee jaar ervoor.

Back To Top
Zoeken