skip to Main Content

Op naar het mooiste stadspark!  

Bij het Nelson Mandelapark komen in 2024 zo’n duizend nieuwe woningen. De gemeente wil een goed plan maken voor de omgeving. Jouw input is welkom. 
 
ZUIDOOST  Nu de crisis voorbij is wil de gemeente alsnog woningen gaan bouwen bij het Nelson Mandelapark. Aan de oostrand daarvan moeten in 2024 ongeveer duizend nieuwe woningen klaar zijn. Samen met de buurt wil de gemeente een goed stedenbouwkundig plan maken voor de woningen, het park en de voorzieningen. In 2005 was er al een dergelijk plan. Echter, door de economische crisis is de woningbouw uit dat plan nooit uitgevoerd. Het park is in 2011 wel uitgevoerd. Nu de crisis voorbij is, worden de woningen alsnog gebouwd en is een nieuw plan nodig. Het oude plan sluit niet meer aan bij wat de gemeente nu belangrijk vindt. Ook moet het passen bij wat er in de omgeving van het park gaat gebeuren. Zo wordt over een gedeelte van de A9 de Gaasperdammertunnel gebouwd, waarbij er op de tunnel een groot stadspark zal worden aangelegd.  
 
Informatiepunt 
Op haar site roept de gemeente op mee te denken over dit plan. Het is niet zo dat het park totaal op de schop gaat, wél wordt gekeken welke aanpassingen gewenst zijn. Hoe kan het park worden verbeterd? Wat vind je belangrijk in jouw omgeving? Alle ideeën zijn welkom. Tijdens de informatiebijeenkomst van 7 mei konden bewoners al input leveren. Een andere optie: langskomen bij informatiepunt in het park (Kraaiennestpad, ter hoogte van de Total). Dit punt is meestal open op maandag en donderdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur.  

Back To Top
Zoeken