skip to Main Content

Oost 4X genomineerd voor Nieuwbouwprijs

De strijd om de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2018 is
losgebarsten. Wat is het beste nieuwbouwproject van Amsterdam? Tien
projecten, opgeleverd
tussen augustus 2016 en augustus 2017, maken kans op de prestigieuze prijs, vier projecten liggen in Oost…

OOST – Wint Oost de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2018? Maar liefst vier projecten in dit stadsdeel dingen mee naar de prijs. Een van die projecten is Oostpoort Plot 2b, veertien woningen aan het Paradijsplein en de Tuin van Hera. Het voormalige gashoudersterrein aan de Polderweg is getransformeerd tot een compleet nieuwe woonwijk. Oostpoort Plot 2b wordt geprezen om de architectuur, de aantrekkelijke ruimte vóór de woning met stoepen en trappen, de achtertuintjes en de vele voorzieningen op loopafstand. Of Oostpoort Plot 2b in de prijzen valt? De concurrentie is groot, ook vanuit het eigen stadsdeel. Zo is ook Baak 54 eenkanshebber. Het project, met 97 woningen aan de Marius Meijboomstraat en de woonwerkwoningen aan de Pampuslaan, wordt geprezen vanwege de diversiteit aan bewoners.

Stemmen
Ook ‘Kadewoningen Oostpoort’ aan het Hof van Eden is een goede kanshebber voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2018. De 34 kadewoningen hebben oppervlaktes van 120 tot 220 vierkante meter. De uitstraling van de woningen verwijst naar de industriebebouwing van de voormalige Oostergasfabriek. Het voormalige gasterrein heeft een metamorfose ondergaan. Het is nu een levendige woonbuurt met ruime gezinswoningen waarvan de tuinen op het zuiden liggen.

Stemmen!
CPO Zaaiersweg betreft de nieuwe
woonbestemming van het oude in
onbruik geraakte schoolgebouw aan de Zaaiersweg. Er zijn acht appartementen gerealiseerd in het schoolgebouw.
CPO Zaaiersweg wordt geprezen omdat het een toegevoegde waarde heeft voor de buurt. Niet alleen is het karakteristieke gebouw bewaard gebleven, ook zijn de nieuwe bewoners groter gehuisvest en
komen hun oude woningen vrij voor andere woningzoekenden. Tot en met
29 oktober kan er gestemd worden via:
amsterdamwoont.nl/nieuwbouwprijs.

 

Back To Top
Zoeken