skip to Main Content

Ook deze winter extra grote terrassen

Ook Deze Winter Extra Grote Terrassen

In de wintermaanden een terrasje pakken? Aan de gemeente zal het niet liggen.  De tijdelijk grotere terrassen mogen tot 1 mei blijven staan.

DEN HAAG – Om horecaondernemers met een terras ook dit ‘coronajaar’ de ruimte te geven, mogen de tijdelijk grotere terrassen na 1 november blijven staan. Net als vorig jaar is terrasuitbreiding van maximaal 25 procent toegestaan, is het mogelijk een parkeerplaatsterras aan te vragen en via een omgevingsvergunning een aanvraag te doen voor het overkappen. Die tijdelijke regeling zou aflopen op 1 november, maar is verlengd tot 1 mei volgend jaar. Voor de seizoensgebonden strandpaviljoens is eerder besloten dat deze tijdens de winter mogen blijven staan. Wethouder Hilbert Bredemeijer (Buitenruimte): ,,Corona is bijna voorbij, maar we zijn er nog niet helemaal. Daarom geven we ook dit jaar deze ondernemers de mogelijkheid om de bloemetjes buiten te zetten en met de grotere terrassen in de Haagse buitenruimte wat extra’s te verdienen.” Wethouder Saskia Bruines (Economie): ,,Het afschaffen van de anderhalve meter afstandsregel biedt perspectief, maar desondanks is het voor veel ondernemers nog steeds een moeilijke tijd. Zo missen zij door de sluitingstijd om 24.00 uur de omzet van de laatste paar rondes. Met deze verlenging hoop ik voor hen op een mooi najaar met gevulde terrassen.”

Voldoen aan voorwaarden

Deze tijdelijke vergunningen kunnen op verzoek van de ondernemer worden verlengd tot 1 mei 2022, als de situatie niet gewijzigd is. Indien toestemming van de buren nodig was voor de tijdelijke vergunning tot 1 november 2021, dan dient deze toestemming opnieuw overlegd te worden. Voor de overkappingen moet men een omgevingsvergunning aanvragen. Deze kunnen alleen geplaatst worden op de ruimte van de reguliere terrasvergunning, niet op de ruimte zoals vermeld in de tijdelijke terrasvergunning.

(Foto: Flickr / Elvin)

Lees ook…

Unieke tentoonstelling over het Binnenhof

Back To Top
Zoeken