skip to Main Content

Onze Matthijs ‘voetbalt’ bij Muiderpoort  

Kamp Seedorf, bekend van Ajax-kunstwerken in Amsterdam, heeft een levensgroot kunstwerk van Matthijs de Ligt gemaakt. ‘De tank’ is te zien vanaf perron 2 op station Muiderpoort. 

OOST  Op de dag dat Ajax Tottenham Hotspur versloeg tijdens de halve finale van de Champions League, onthulden de straatkunstenaars van Kamp Seedorf weer een kunstwerk van een Ajacied: Matthijs de Ligt. Het vijf meter hoge kunstwerk is gebaseerd op het beeld van de Ajax-aanvoerder nadat hij vorig jaar had gescoord tegen Heracles in de Johan Cruijff ArenaDoordat hij eerder een grote open wond had opgelopen bij een kopduel had hij een grote pleister op zijn hoofd. Het kunstwerk is te zien vanaf perron 2 station Muiderpoort. 
 

Zelfvertrouwen
De Ligt – de jongste aanvoerder ooit bij de Champions League – verwierf eeuwige roem toen hij tijdens het Champions League-duel tegen Juventus ervoor zorgde dat Ajax op voorsprong kwam. Zijn verschijning en die van Donny van den Beek doen Europese voetbalharten sneller kloppen. Zo schreef de Britse krant The Guardian na de wedstrijd tegen Hotspur: ,,Hij heeft het figuur van een tank. Hij schuwde het fysieke duel met Fernando Llorente (34 jaar en 1,95 meter lang, red.) niet en straalde zelfvertrouwen uit. De Ligt stak er met kop en schouders bovenuit.” 

Back To Top
Zoeken