skip to Main Content

Ontwerp is hot in hotelwereld

Ontwerp Is Hot In Hotelwereld

Boutique-hotels zijn het nu helemaal. Dit een meer issues uit de hotelwereld bespreken hoteliers en gasten binnenkort in de RAI.
ZUID – De RAI heeft op 8 en 9 mei de Independent Hotel Show. Het is de eerste Europese editie van dit evenement, waar 120 gespecialiseerde exposanten uit de disciplines design & decor, techniek, bedden en marketing acte de présence geven. Er is een beurs en er worden diverse opinieleiders uit de hotelwereld aan het woord gelaten. Veel van hen zijn ook betrokken bij de voorbereidingen van het evenement en geven masterclasses waardoor hoteliers en managers geïnspireerd en gemotiveerd zullen raken. Veel aandacht gaat uit naar interieurontwerp. Zelfs grote ketens besteden daar steeds meer aandacht aan. Ze willen steeds meer lijken op de individuele boutique-hotels. Een voorbeeld is Amsterdammer Michel Ruijgrok. Deze eigenaar en artdirector van ESTIDA creëert eigenzinnige hotelbelevingen die de gasten bijblijft. Want een overnachting in een hotel is zoveel meer dan liggen op een bed met je ogen dicht. Ruijgrok heeft zelf een hotel in Haarlem. Hier leeft hij zich volledig uit op het gebied van interieurdesign en experimenteert hij volop.

Heel kleine kamertjes
Het hotel van Michel Ruijgrok heet Staats. ,,Het pand is een voormalig schoolgebouw, heel charmant maar ook uitdagend wat betreft indeling. We moeten concurreren met Amsterdam en dat betekent dat het hotel ook echt aantrekkelijk moet zijn. Je kunt niet heel kleine kamertjes maken.”

Back To Top
×Close search
Zoeken