skip to Main Content

Ontdek en geniet van het mooie Nieuw-West

Ontdek En Geniet Van Het Mooie Nieuw-West

Zet het alvast in je agenda: in het weekend van 14 september organiseert Amsterdam & Partners 24h Nieuw-West.

NIEUW-WEST – 24h Nieuw-West mogen bewoners niet missen. Tal van organisaties openen hun deuren voor het publiek en er zijn unieke wandelingen door het stadsdeel. Zoals ‘Mindful wandelen door De Bretten’, een heuse fotosafari door het natuurgebied en een wandeling met het thema Gedeelde Geschiedenis, vanaf Plein ‘40-’45. Hierbij komen slavernij, Tweede Wereldoorlog en het kolonialisme aan de orde en de sporen die ze hebben nagelaten in de buurt. Ook staat Nieuw-West bekend op zijn street art. Het Street Art Museum Amsterdam organiseert tijdens 24h Nieuw-West daarom tours langs de meest spectaculaire muurschilderingen in het stadsdeel. Daarbij horen deelnemers de achtergrondverhalen en kunnen ze zelf ook iets achterlaten op een muur.

Een proeverij
Bij De Molen van Sloten is uiteraard ook van alles te doen. Niet alleen mogen belangstellenden in en op de molen, ook zetten de buren van Brouwerij de 7 Deugden hun deuren open. De ‘bierburen’ vragen overigens ook de hulp van de bezoekers. Ze zoeken namelijk nog een naam voor hun nieuwe alcoholvrije bier. Kinderen mogen aan de slag met een ontwerp van een etiket voor dit nieuwe bier. Voor €5 is er een proeverij met drie glaasjes bier – voor de kinderen is er limonade en fris.

Arabische vibes
Op culinair gebied is er dit weekend van alles te beleven. Zo is er bij De Duikelaar voor bij de koffie het lekkerste feest-eten van de wereld verzameld, zoals baklava van Şerifoğlu en madeleines van Madame Charlotte. Lunchen kan vervolgens bij broodjeszaak Hermes bij Sloterdijk. Hier is een workshop ‘broodjes bouwen’. Een wijntje drinken kan bij wijngaard Bret. Voor wie daarna nog geen zin heeft om naar huis te gaan: er is in Radion een feest met Arabische vibes, genaamd Yallah, Yallah dat normaal plaatsvindt in De Melkweg, maar voor 24h Nieuw-West uitwijkt naar Radion. Kijk voor het programma op iamsterdam.com/nl/uit/festivals/24h-amsterdam/24h-nieuw-west/

Back To Top
×Close search
Zoeken