skip to Main Content

Ondernemer: Menno Kooistra van TANK

‘Take a stand, make a statement’, dat is hoe mede-oprichter Menno Kooistra de stijl van architectenbureau TANK omschrijft.

Het bureau is in 2013 door Menno, Sanne Schenk en Tommy Kleerekoper opgericht, en ze
hebben al grote projecten ontworpen in
Amsterdam zoals de Stadstuinen en de Silo’s, en de interieurs van onder meer Hotel QO en de A’DAM toren. ,,Afzonderlijk van elkaar
hadden we al lange tijd dezelfde ambitie
verder te kijken dan onze eigen vakgebieden”, vertelt Menno. ,,De oude stempel van een typisch architecten- of interieurbureau vonden we niet meer passen bij onze ontwerpfilosofie. Dus in plaats van slechts een nieuw bureau op te richten, wilden we vooral een merk neerzetten.” Uniek aan TANK is dat architecten, interieurarchitecten, duurzaamheidsadviseurs, constructeurs en conceptontwikkelaars binnen één bedrijf samenwerken: ,,We hebben alle kennis in huis om alle touwtjes aan elkaar vast te kunnen knopen en zodoende één bijzonder en krachtig ontwerp te kunnen realiseren.” De toekomst ziet Menno kleurrijk in. ,,We hebben van de crisis geleerd dat met een conjunctuurgevoelig beroep we ons niet alleen op Nederland moeten focussen maar zeker ook onze internationale ambities moeten versterken.”

Back To Top
Zoeken