skip to Main Content

Onderhoud aan spartelvijver Westerpark

Het populaire spartelbadje in het Westerpark staat de komende weken droog. De vijver wordt helemaal opgeknapt. Maar het is niet het enige dat onderhanden wordt genomen.

WEST – Ouders met kleine kinderen komen er met mooi weer misschien bekaaid vanaf. De reden? De spartelvijver in het Westerpark is dicht. Om de kwaliteit van het water te waarborgen, moest het kinderbadje dicht voor onderhoud. De gemeente hoopt dat er in het weekend van vier en vijf mei weer volop gesparteld kan worden. En gefotografeerd! Want het badje is namelijk niet alleen een populaire ‘spartelplek’, het is tevens een van de meest gefotografeerde locaties in het park. Wat gaat er gebeuren? De vijver wordt leeggemaakt, waarna de bodem en zijwanden opnieuw worden gevoegd en afgedicht. Het park blijft gedurende de werkzaamheden overigens gewoon open.

Permanent huisje

Bijzonder aan het spartelbadje is dat het gevuld is met water, zonder dat er chemicaliën aan zijn toegevoegd. Het water uit het zwembad wordt ook gebruikt voor de bewatering van planten. Het onderhoud aan de vijver maakt deel uit van een grotere operatie rond de entree van het park, dat inmiddels behoorlijk is vernieuwd en opnieuw beplant. De komende tijd gaat de gemeente aan de slag met de portiersloge. De huidige containers worden vervangen door een permanent huisje tegenover De Bakkerswinkel. Een ander project is de vernieuwing van de randen van de oude gashouders – nu vijvers in het park: de leuningen zijn schoongemaakt en opnieuw geconserveerd.

Back To Top
Zoeken