skip to Main Content

Olympus heeft de beste debaters van de stad  


 Als je discussieert met leerlingen van basisschool Olympus uit IJburg, is de kans groot dat je het onderspit delft: op deze school zitten namelijk heuse debatkampioenen.  
 
OOST  Medio mei deden 80 leerlingen uit groep 7 en 8 van 13 Amsterdamse basisscholen mee aan de eerste editie van het SKC Basisschool Debattoernooi. Aan het eind van de dag kwam het team van de Olympus als winnaar uit de strijd. De debatwedstrijd werd georganiseerd ter ere van het twintigjarig jubileum van het mentorproject van de Amsterdamse multiculturele Stichting voor Kennis en sociale Cohesie (SKC). In de weken voorafgaand aan het debat stoomde SKC zo’n 280 leerlingen uit groep 7 en 8 klaar voor het debat. Daarbij kreeg de organisatie hulp van de Stichting Nederlands Debat InstituutDe beste debaters van elke school werden geselecteerd om als team hun school te vertegenwoordigen op het toernooi. Bij Olympus waren dat Arwa DjabbatiZaid KaskasouTemidire Thomas, Berra Sahin, Salsabila BouichRomaissa Atouli en Lotte van de Voort uit groep 7. 


Stellingen 

Op de dag van de wedstrijd kregen de teams drie actuele stellingen voor hun kiezen. Ter plekke hoorden of ze voor of tegen de stelling moesten pleiten. De drie stellingen waren,,Overal ter wereld mogen alleen meisjes aan iemand anders verkering vragen. ,,De CITO toets moet worden vervangen door het inburgeringsexamen voor migranten. En: “Op elke school moet groep 8 jaarlijks een avondmaaltijd koken voor ouderen.” Samen met 2 andere Amsterdamse scholen doet Olympus mee aan de landelijke finale. 

Back To Top
Zoeken