skip to Main Content

Oefenen voor Nashville bij café Zamen 

Bijzondere buurtbewoners over hun favoriete plek in de stad. Deze week: Annette Vogel uit Nieuwendam. Ze is docent, singer-songwriter en medeoprichter van SWAN, Singer-Songwriters Amsterdam North.
,,In opdracht van de inmiddels overleden Jos de Rooij, ofwel ‘Troubadour van Noord’, heb ik ooit een lied geschreven over het Buikslotermeerplein. Geen mooie plek, maar ik ben er toch aan gehecht. Iedere zaterdag drink ik er koffie bij de HEMA. Daarna fiets ik naar Expocafé Zamen in Halte Zamenhofstraat, een gebouw met veel creatieve bedrijven en kunstenaars. Elke zaterdag van tien tot twaalf uur repeteer ik er met bassist Mario Kaspers. De akoestiek is er erg goed. ’s Ochtends valt de zon mooi door de ramen. Als ik ergens optreed, roep ik vaak het beeld op van deze repetities. Ik ga er beter door zingen. In augustus treden we voor het eerst op in Amerika, onder meer in Nashville en Baltimore. Als ik terug ben, ga ik weer speciale middagen organiseren in Expocafé Zamen: de Open Mic SwanSundays. Zangers en musici delen er hun muziek. Ook daar verheug ik me op: inspirerend!” 

Back To Top
Zoeken