skip to Main Content

Oefenen voor muziekproject Soundtrack  

Op diverse locaties in de Vogelbuurt repeteren bandjes. Ze bereiden zich voor op hun optreden bij FC Hyena in de Aambeeldstraat. Op 26 januari presenteren ze hun eigen filmmuziek.
 

NOORD – Stichting Muziekstraat organiseert muziek- en kunstprojecten voor bewoners uit de Vogel- en IJpleinbuurt en andere wijken in Noord. Een van die initiatieven is ‘Project Soundtrack’. Bij dit project worden bands gevormd die in zes weken tijd onder leiding van professionele muzikanten compleet nieuwe nummers voor bekende filmscènes maken. Na een oproep voor ‘enthousiaste muzikanten van 7 tot en met 115 jaar’ begonnen november vorig jaar de eerste oefensessies. Deze repetities op diverse locaties in de Vogelbuurt lopen nog door tot januari. Drie bandjes van volwassenen en twee van kinderen zullen dan op 26 januari live hun filmmuziek spelen bij FC Hyena.
 

Helden & Schurken 

Het thema van het project is Helden & Schurken. Met behulp van de beste fragmenten uit filmklassiekers met goede en slechte mensen, onderzoeken de deelnemers de rol van muziek in films. Kan muziek je blik veranderen? Is het mogelijk om middels muziek van helden juist schurken te maken en andersom? Ben je benieuwd hoe hun bevindingen doorklinken in de muziek, kom dan de 26e om 14.00 uur naar de kleine bios aan het IJ. 

 

Back To Top
Zoeken