skip to Main Content

Noorderling wint Nieuw Amsterdam Prijs!

Noorderling Wint Nieuw Amsterdam Prijs!

De jaarlijkse Nieuw Amsterdam Prijs werd uitgereikt in een doodstille zaal. De prijs ging onder andere naar iemand uit Noord. Wie zijn de prijswinnaars?

NOORD – In Pakhuis de Zwijger mocht onlangs de Nieuw Amsterdam Prijs weer worden uitgereikt. Ditmaal ging de prijs naar vijf mensen. Abdelhamid Idrissi ontving de prijs voor de Studiezalen die hij heeft opgericht. Onlangs is er nog één geopend in Zuidoost. Sonja Hendriksma uit Noord ontving de prijs omdat zij ervoor zorgde dat mensen met een kleine portemonnee en mensen die niet naar buiten durven eten op tafel kregen. Maureen Hubbard en Leila Azzam uit Zuidoost ontvingen de eer omdat zij voedselpakketten uitdeelden aan kwetsbare mensen. Egbert Fransen, directeur van Pakhuis de Zwijger en initiatiefnemer, wilde naast de genoemden ook alle vrijwilligers in de stad eren en bedanken. Vorig jaar ontving columnist van Het Parool Massih Hutak de prijs.

Verandering

Het was dit jaar de vierde keer dat de prijs werd uitgereikt. In 2018 wonnen Jerry Afriyie en Saar Boerlage de prijs. Egbert Fransen zei destijds: ,,Wij hebben de Nieuw Amsterdam Prijs in het leven groepen om personen te eren die na jarenlange inspanning, met doorzettingsvermogen en een helder doel voor ogen, een voor onze stedelijke samenleving impactvolle en relevante verandering tot stand hebben gebracht.” Hoewel de prijs normaal onder belangstellend publiek wordt uitgereikt, was het ditmaal doodstil in de zaal vanwege de coronamaatregelen.

(Foto: Pakhuis de Zwijger)
Back To Top
×Close search
Zoeken