skip to Main Content

Noorderling is buitengewone buur

Kees Meijer (midden Voor) Doet Veel Voor Zijn Buurgenoten.

Nextdoor riep Noorderling Kees Meijer uit tot ‘buitengewone buur’. Zijn vrouw Sonja verbaast het niet: ,,Kees helpt mensen mensen met klusjes in en rondom hun huis.”

NOORD – Voor de vijfde keer zijn de Gouden Buur Awards uitgereikt door Nextdoor Nederland. De Gouden Buur Award is een prijs die wordt uitgereikt aan buren die goud waard zijn. Michel Visser, Community & Partnership Manager Nextdoor Nederland: ,,Het is mooi om te zien dat Burendag echt is gaan leven de afgelopen jaren. Het hoge aantal nominaties voor de Gouden Buur Awards toont aan dat een buurt gemaakt wordt door mensen; je buren en niet de omgeving.” Er waren 815 nominaties gedaan voor de Gouden Buur Awards. De prijzen worden dit jaar iets anders uitgereikt dan in het verleden. De organisatie: ‘In voorgaande jaren werd uit de genomineerden in elke provincie een winnaar gekozen, van wie uiteindelijk één iemand werd verkozen tot nationale Gouden Buur. Aangezien we net als vorig jaar meer dan ooit op elkaar waren aangewezen, kiest Nextdoor ervoor om in plaats van provinciewinnaars uit te roepen, alle genomineerden tot Gouden Buren uit te roepen.’ Twee mensen kregen overigens wél de eer om uitgeroepen tot buitengewone buur.

Met klusjes…

De Noordse Kees Meijer is één van hen. Zijn vrouw Sonja Hendriksma won begin dit jaar nog een prijs vanwege haar stichting ‘Sonja kookt voor Noord’. Sonja laat weten blij te zijn voor haar man. ,,Kees is gewoon een heel goede buur, want hij doet alles voor zijn buurtgenoten. Hij belt bij de mensen aan en maakt een praatje met ze, zo komt hij er vanzelf achter wat ze nodig hebben. Ook helpt Kees mensen regelmatig met klusjes in en rondom het huis. Hij heeft oog voor de eenzame mensen en zorgt ervoor dat ze even gezien worden.” De andere buitengewone buur is Wieke van de Liendertsedreef uit Amersfoort. Zij zet zich in voor het behoud van de gezamenlijke buurttuin.

(Foto: Madeleine Bolle Photography)

Lees ook…

Woningen coöperatieve vereniging Copekcabana bijna opgeleverd

Back To Top
Zoeken