skip to Main Content

Noord krijgt €840.000 voor parken

Noord Krijgt €840.000 Voor Parken

 Ons stadsdeel krijgt €840.000 voor drie verschillende parken. Dit past in het plan van de gemeente om meer te investeren in groen…

NOORD – De gemeente zet flink in op een groene(re) stad. Er is €26,5 miljoen uitgetrokken voor achttien grote groenprojecten. Alle stadsdelen gaan profiteren van het ‘groene geld’. Naast het planten van bloemen, planten en bomen krijgt Centrum er zelfs een park bij. Het Weteringcircuit wordt getransformeerd tot Weteringpark. Meer groen is mooi en leuk, maar vooral ook noodzakelijk om overvloedig regenwater te kunnen laten wegvloeien. Nu de gemiddelde jaartemperatuur stijgt, helpt meer groen tijdens warme dagen. Voor de volksgezondheid zijn parken ook goed, want behalve voor recreatie zijn parken ook zeer geschikt voor lichaamsbeweging. Maar niet alleen de mens vaart wel bij meer groen, dat geldt ook voor de dieren. Door natuurvriendelijke oevers, paddenpoelen, vleermuisbunkers en oeverzwaluwwanden moet de stad ook voor de kleine wezentjes een fijner thuis worden. In het Amsterdamse Bos gebeurt ook iets speciaals. Daar worden stukjes bos teruggeven aan de natuur. Paden, funderingen en bermen worden verwijderd. Daardoor ontstaan grotere stukken aaneengesloten bos en kunnen planten en dieren ongestoord hun gang gaan.

Drie parken

Ook ons stadsdeel wordt uiteraard niet over het hoofd gezien. De gemeente gaat €840.000 steken in het Buiksloterbreekpark, Sportpark Kadoelen en sportpark de Weeren. Wat er precies gaat gebeuren is nog onbekend.

(Foto: Flickr / Martine: Waar ik blij van word)
Back To Top
×Close search
Zoeken