skip to Main Content

Nooit meer verdwalen bij de Veerplas!

Nooit Meer Verdwalen Bij De Veerplas!

Er zijn plannen om de Veerplas in de toekomst nog toegankelijker te maken. Voor wie er wil wandelen, zijn er nu al wandelkaarten te leen bij het Veerkwartier…

HAARLEM – Het meertje en de ligweide van de Veerplas zijn in 1994 aangelegd, maar het gebied wordt steeds populairder. Het recreatiegebied wordt het gehele jaar gebruikt voor ontspanning en vermaak door jong en oud. Vooral wandelaars komen er graag. Ze kunnen er terecht voor korte (tot maximaal dertig minuten) en lange wandelingen (tot anderhalf uur). Maar niet iedereen weet hoe de wandelpaden lopen. Om die reden heeft horecaonderneming het Veerkwartier een wandelkaart laten maken. Deze kaart is nog in ontwikkeling, maar mensen kunnen hem wel al gebruiken. De kaart kan geleend worden bij de strandtent, wanneer dit open is. Maar dat is niet het enige dat speelt in het gebied. Het plan is om alle groengebieden die om Haarlem heen liggen door te ontwikkelen. Hierbij staan intensief gebruik en hoge natuurwaarden centraal.

Onwikkelschetsen
Gedacht wordt aan een mooi entree en goede verbindingen vanuit de stad. Het kaartje is een kleine stap in deze ontwikkeling, want ook hoogwaardige loop- en fietsroutes zijn van belang. De gemeente, de provincie en de organisatie Recreatie Noord-Holland, Staatsbosbeheer en het Veerkwartier werken nauw samen en dit jaar wordt het plan gepresenteerd, de ontwikkelschetsen zijn al gereed. Dat het Veerkwartier bij deze ontwikkelen betrokken is geraakt, is niet zo gek. Zij willen een plek creëren waar natuur, recreatie, cultuur en ecologie samenkomen en waar iedereen welkom is.

(Foto: City Nieuws / Jardo Louw)
Back To Top
×Close search
Zoeken