skip to Main Content

Nooit meer in de rij dankzij nieuwe Haarlemse app

Behoort De Lange Rij Bij De Kassa Tot De Verleden Tijd?

Twee Haarlemmers hebben een heuse wachtrij-app ontwikkeld. Met Whoonext hoef je nooit meer in de rij te staan… Uiteraard krijgt Haarlem de primeur!

HAARLEM – Vind jij het ook zo vervelend om in de rij te moeten wachten op je beurt? Bij de bakker, voor de Hollandse gebakskraam of als je een toegangsbewijs wilt kopen? En in deze coronatijd gebeurt dat wachten ook nog eens per definitie buiten, in weer en wind. Nu is er goed nieuws! Haarlemmers Dewi Knaapen (35) en Eline Boshuizen (32) hebben een heuse wachtrij-app ontwikkeld, genaamd Whoonext. Op hun website melden ze: ‘Met Whoonext krijg jij je bewegingsvrijheid terug. Scan eenvoudig de QR-code op de locatie waar je in de digitale rij wilt staan en zie gelijk hoeveel wachtenden er voor je zijn. Sluit aan en doe vervolgens waar jíj́ zin in hebt. Zodra je bijna aan de beurt bent, krijg je een seintje.’ Het is natuurlijk wel van belang dat ondernemers meedoen en de app gebruiken. Zij kunnen dan vanuit het ondernemersportaal de wachtrijen te beheren en aangeven wanneer de volgende klant aan de beurt is.

Niet noodzakelijk
Initiatiefnemer Dewi Knaapen laat enthousiast weten: ,,Wachten doe je voortaan terwijl je verder wandelt, schuilt voor een winterse bui, uitrust op een bankje of een koffietje-to-go haalt.” De app is gratis voor de gebruiker en vooralsnog ook voor ondernemers die willen meedoen. Whoonext en is te downloaden in de appstores. Meer informatie is te vinden op: whoonext.com.

(Foto: Flickr / Marco Derksen)
Back To Top
Zoeken