skip to Main Content

nNea is trots op Napolitaanse deegmeester

In de Bilderdijkstaat is sinds kort nNea gevestigd. Dankzij een nieuw deegrecept zouden de pizza’s van nNea beter smaken.

WEST – In restaurant nNea was eerst lunchroom Sugarless gevestigd. Nu is de gevel knalblauw geverfd en is er binnen een roze betegelde bar. Een pizzatent, maar anders dan anders, zo beloven de eigenaren. Volgens hen is er een ‘nieuwe generatie Napolitaanse deegmeesters opgestaan.’ Eén van die nieuwe deegmeesters beheert de pizzaoven van nNea: een handgemaakte Fazzone pizza-oven. En vergis je niet: deze nieuwe generatie pizza is zeker geen fastfood, zo verzekert medeoprichter en deegmeester Vincenzo Onnembo. Zijn deeg rijst maar liefst 38 uur. Met nNea treedt hij in de voetstappen van traditionele Napolitaanse deegmeesters, maar Onnembo voegt er iets nieuws aan toe. Vincenzo’s experiment zorgt voor een licht deeg met hoog opstaande rand: fluffy, not crunchy – en even smaakvol als de toppings waarmee de pizza wordt bedekt. Op de kaart staan tien tot vijftien ‘nieuwe generatie pizza’s’.

Napolitaanse wijnen

nNea – een afkorting van New Neapolis – houdt bepaalde tradities overigens graag in stand. Zo drink je wijn bij je pizza, knip je de pizza in plaats van deze te snijden en drinken de chefs na elf uur ’s ochtends geen cappuccino meer. De wijnen komen uit de regio Napels. Medeoprichter Salvatore Lioniello schakelde sommelier Gianluca Pio in om zowel de bekende als de vergeten, kleinschalige wijnen te combineren met de pizza. In nNea is ruimte voor 65 gasten.

Back To Top
Zoeken