skip to Main Content

Nieuwe ’oude’ leuningen voor de Brandweerbrug

Na bijna twee jaar renovatie is de Brandweerbrug eindelijk helemaal klaar. De nieuwe leuningen lieten iets langer op zich wachten.

ZUID – Eigenlijk zou de Brandweerbrug vorig jaar al zijn gerestaureerde, oude leuningen terugkrijgen, maar het werd uiteindelijk toch begin dit jaar. Het herstel duurde volgens de gemeente langer vanwege de slechte staat van de brug en de vele decoraties. De oorspronkelijke leuningen van de brug over de Boerenwetering tussen de Hobbemakade en de Ruysdaelkade ter hoogte van de Eerste Jacob van Campenstraat dateren nog van voor 1900. Toen werden bruggen rijkelijk gedecoreerd. De renovatie en verbreding van de Brandweerbrug gebeurde tegelijk met de bouw van de Albert Cuypgarage. De brug zou eerst een tijdlang dicht gaan, maar dat stuitte op verzet van bewoners. Vervolgens is de brug een tijdlang vervangen door een noodbrug. In de zomer van vorig jaar ging de brug weer open voor verkeer. De nieuwe leuningen zijn het sluitstuk. Daarna is die weer helemaal als nieuw.

De brandweer

De brug dankt zijn naam aan de naastgelegen brandweerkazerne ‘Dirk’ aan de Hobbemakade. De brug moet de brandweer de gelegenheid geven om De Pijp in de rijden.

Back To Top
Zoeken