skip to Main Content

Nieuwe Herdgang dit voorjaar klaar!

Nieuwe Herdgang Dit Voorjaar Klaar!

De Nieuwe Herdgang moet eind april gerealiseerd zijn. Het wordt een fraaie, duurzame toren. Maar het wordt niet de toren die de ontwerpverkiezing had gewonnen.

TILBURG – Het duurt niet lang meer of De Nieuwe Herdgang, de nieuwe uitkijktoren van de stad, staat er. De bouw begint dezer dagen en is naar verwachting eind april voltooid. Eind maart moet de fundering gereed zijn waarna er wordt begonnen met het plaatsen van de stalen constructie. Deze wordt daarna bedekt met de duurzame houtsoort Accoya. Naast het grote gebouw wordt er ook groen geplant. Wie de toren wil bezoeken, moet wel zijn portemonnee meenemen, want dat is niet gratis. Er komt een betaalpoort, ook om te voorkomen dat de toren ’s avonds beklommen wordt. Het materiaal dat voor de toren gebruikt wordt, is hernieuwbaar én herbruikbaar. Maar dat niet alleen, door hout te gebruiken wordt CO2 opgeslagen en niet uitgestoten.

Onuitvoerbaar
Aanvankelijk waren er problemen met betrekking tot het ontwerp van De Nieuwe Herdgang. De keuze van het ontwerp is bepaald op basis van een verkiezing, maar het uiteindelijke ontwerp heeft die verkiezing niet gewonnen. Het winnende ontwerp bleek onuitvoerbaar binnen het gestelde budget van €275.000.

(Foto: Gemeente Tilburg / ArchitectuurMAKEN)
Back To Top
×Close search
Zoeken