skip to Main Content

Nieuwe Dirk geeft impuls aan Plein ‘40 ‘45

Terug van weggeweest aan Plein ‘40-’45: Dirk van den Broek. De supermarktketen opende in 1972 ook al een winkel aan het plein.

NIEUW-WEST – Plein 40-45 krijgt een nieuwe Dirk van den Broek aan de De Vlugtlaan een nieuwe impuls. De nieuwe winkel maakt deel uit van het winkelcentrum en wordt de modernste ‘Dirk’ van Nederland, zo belooft de supermarktketen. Het vloeroppervlak van ruim 1.000 vierkante meter biedt bovendien ruimte aan een grote bakkerijafdeling, veel dagverse producten, een servicebalie, zelfscan en een borrelshop. Via de nieuwe liften stappen klanten straks van de ruime parkeergarage zo de winkel in. Uiteraard kiest Dirk ook voor duurzame en milieubewuste oplossingen zoals ledverlichting en energiezuinige koelingen. Alles afgestemd op de toekomst. Dirk kwam in 1972 ook al naar Plein ‘40-’45 (zie foto). Die vestiging was met twee gangpaden een stuk bescheidener in omvang. Nu is de supermarktketen dus groots terug aan het plein dat druk bezig is met een facelift. Zo is sinds de zomer ook een nieuwe HEMA gekomen.

,,Onze wortels”
De nieuwe winkel van Dirk wordt beschouwd als een opsteker voor het plein. Directeur Marcel Huizing van Dirk van den Broek: ,,In Amsterdam liggen de wortels van ons bedrijf. We hebben momenteel zestien winkels in de hoofdstad, maar niet in dit deel van de Amsterdam. Ik ben daarom heel blij dat we terugkomen.” De nieuwe winkel gaat naar verwachting begin 2019 open.

Directeur Marcel Huizing: ‘Ik ben blij dat we terugkomen’

Beeld karretjes: Hollandse Hoogte

Back To Top
Zoeken