skip to Main Content

Nieuwe aannemer gezocht voor Y Towers

Sinds oktober 2018 ligt de bouw van de twee torens naast de A’DAM Toren en EYE stil. Projectontwikkelaar Ovieso zoekt nog steeds naar een nieuwe aannemer voor de bouw van de Y Towers.

NOORD – Ovieso ontwikkelt twee gebouwen in Overhoeks: een hoteltoren en congresfaciliteiten voor hotelketen Maritim Group en een woontoren aan het toekomstige Schegpark. Het bedrijf is al sinds eind 2017 met de Y Towers bezig. Maar sinds het in 2018 het contract met aannemer Züblin ontbond, ligt het werk stil. En dat terwijl het project in 2020 moet worden opgeleverd. Gelukkig was er tot die tijd wél iets gedaan. Zo was de ondergrondse parkeergarage al aangelegd en stonden de palen voor het congrescentrum er al. Om te zorgen dat de resterende bouwwerkzaamheden worden hervat, moest Ovieso een nieuwe aannemer zoeken.

Vertraging

Onlangs liet het bedrijf de gemeente weten dat er gesprekken met diverse kandidaten gaande zijn. Gebaseerd op de huidige planning van Ovieso starten de bouwactiviteiten op zijn vroegst in maart 2019. Door dit ‘obstakel’ loopt de bouw van een ander bouwproject vertraging op: de nieuwe kademuur langs de Badhuiskade. Vertragingen bij meer bouwprojecten in de buurt zijn nog niet bekend. Mocht dat anders zijn, dan meldt de gemeente dat op haar site.

Back To Top
Zoeken