skip to Main Content

Nieuw studentencomplex in Houthaven

in Houthaven wordt een complex gebouwd dat is bedoeld voor internationale studenten die hier maximaal één jaar blijven.

WEST – Aan de Minervahaven en Moermanskkade in Houthaven komen in de tweede helft van volgend jaar studentenwoningen volgens het concept Student Experience Amsterdam. Het is een zogenaamd extended-stay-faciliteit met zeshonderd hotelkamers voor studenten, onderzoekers en promovendi die voor maximaal een jaar een plek hebben aan een van de Amsterdamse hogescholen of universiteiten. De Student Experience International Amsterdam is het vierde complex van Student Experience, dat in totaal 2.300 woningen en kamers exploiteert. Andere vestigingen zijn AmstelHome bij de Joan Muyskenweg, Ravel Residence aan de Zuidas en Nautique Living in Noord. Deze worden voor langere tijd verhuurd. De prijzen voor een unit liggen rond de €600. Met de vestiging in Houthaven richt het bedrijf zich op de kortdurende verhuur. Zo wil Student Experience tegemoetkomen aan de wensen van internationale studenten die voor postgraduate- en zomercursussen en masterclasses naar Amsterdam komen.

Gemeenschappelijke ruimtes

Het gebouw krijgt een groen dak en uniek gevelmateriaal met geïntegreerde zonnepanelen. Het klimaat wordt geregeld via een milieuvriendelijke warmte/koudeopslag. De kamers variëren in grootte van 21 tot 45 vierkante meter en hebben een kitchenette. Verder zijn er gemeenschappelijke ruimtes met gezellige zithoeken, een televisie en een game-corner. Er is ook een private dining-room, waar de bewoners met vrienden en familie kunnen eten en koken. Verder zijn er studieruimten en fitnessfaciliteiten en is er een wasserette.

‘Belangrijke bijdrage’

In de ‘plint’ komt een horecagelegenheid waar de studenten ook kunnen studeren en komen er bedrijfsruimten voor startups. De uitbaters denken dat het complex ‘belangrijke bijdrage’ zal leveren aan de ‘levendigheid, veiligheid en diversiteit in de buurt’.

Back To Top
Zoeken