skip to Main Content

Nieuw stadsstrand in Noord

De locatie moet nog even geheim blijven, maar aankomend voorjaar heeft Noord er een heus stadsstrand bij. Uitbaters zijn de eigenaars van de super-populaire strandbar Roest.

 

NOORD – Bar Roest in Oost was in 2011 direct een hit toen het op een braakliggend stuk grond aan de VOC-kade van start ging met een aangelegd zandstrandje. Omdat daar nu een boulevard is gepland, en het café gerenoveerd moet worden, keken de eigenaren uit naar andere opties.

In de zomer van 2019 openen ze opnieuw een zonnige biergarten aan het water. De locatie houdt mede-eigenaar Nadia Duinker nog even geheim. ,,Als geste naar buren en omwonenden,” zo zei zij in Het Parool. Het zou om een rafelrandje van de stad gaan, rauw en industrieel zoals past bij Roest. In Oost is Roest gevestigd in het Koudgasgebouw. De omgeving daar verandert de komende tijd in een bouwput waarna besloten is het café komende winter slechts incidenteel te openen.

 

‘Drijvende horeca’

In het voorjaar zal het pand gerenoveerd worden, waarna het in de lente van 2020, geheel vernieuwd, weer open kan. Tijd genoeg dus voor de realisatie van een stadsstrand in Noord. Op een plek waar je volgens de initiatiefnemers ,,wel even voor moet fietsen.” Het is de bedoeling om op een ponton in het water ‘drijvende horeca’ te starten.

 

Bijschift:

Roest in Oost start ook een strand in Noord.

 

Back To Top
Zoeken