skip to Main Content

Nieuw parkeerbeleid in Noord?  

Het onderzoek van de gemeente naar de parkeerdruk in Noord loopt nog steeds. Sommige Noorderlingen hebben twijfels over de reden van dit onderzoek. 

NOORD  In de Waterlandpleinbuurt, Tuindorpen Nieuwendam en Buiksloot, de Nieuwendammerdijk en Buikslotermeer vindt sinds mei een onderzoek naar de parkeerdruk plaats. Dit onderzoek, dat door de gemeente is gestart om meer inzicht te krijgen in de parkeersituaties in Noord, loopt ook in juni nog door. De onderzoekers van bureau Ecorys tellen met scanapparaten alle auto’s die in dit gebied geparkeerd staan. Ze doen hun werk op dinsdag en/of donderdag, de middagen en avonden, en zaterdag- en zondagmiddagMet de gegevens die zij verzamelen kan er worden berekend hoeveel bezoekers, vergunninghouders en foutparkeerders er in Noord parkeren. Deze informatie wordt verzameld ‘voor nieuw beleid en herontwikkeling op het gebied van parkeren in Amsterdam’, valt te lezen op de site van de gemeente. Helder, of toch niet? 
 

Olievlek
Op de Facebook-pagina Amsterdam Noord in het Nieuws zijn de meningen verdeeld. Een Noorderling vindt het onderzoek overbodig, want ‘ik heb nergens last van’. Andere Noorderlingen reageren veel feller. ,,Lieve mensen, dit is zo’n leuk spelletjes. Sprookjes rondstrooien dat de mensen klagen, dus betaald parkeren.” Volgens hem draait alles om ‘geld, geld, geld’. ,,Kijk en dat is nu de waarheid”, vindt een buurtgenoot. Ook een ander vindt dat hij een punt heeft. ,,Betaald parkeren is net een olievlek”, vindt een buurtgenoot. ,,Het breidt zich steeds verder uit.”  

Back To Top
Zoeken