skip to Main Content

Nieuw huis voor uilen en kraanvogels 

Nieuw Huis Voor Uilen En Kraanvogels 

ARTIS heeft niet alleen een nieuw verblijf voor slingerapen gebouwd maar ook een nieuw gezamenlijk onderkomen voor twee soorten vogels. 

Artis opende een verblijf voor Japanse kraanvogels. De dieren zijn nieuw in het dierenpark. Ze delen het verblijf met sneeuwuilen. Voor beide vogelsoorten is een gezamenlijk hok gebouwd van stenen uit de ruïne van Brederode in Velsen.  

Een ei
Aan een kant zit er een moeras, wat de kraanvogels fijn vinden. Hier kunnen ze planten, insecten en waterdiertjes opvissen. Aan de andere kant van de ruïne kunnen sneeuwuilen rondvliegen en broeden. De uilen hadden een hok dat dringend aan vervanging toe was en zijn zo blij met hun nieuwe onderkomen dat ze van de weeromstuit een ei legden. 

Kraanvogeldans
Bij de opening van het nieuwe onderkomen dansten leden van de Junior Company van het Nationale Ballet een speciale kraanvogeldans. Deze was geïnspireerd op de dans die de dieren zelf ook uitvoeren als ze elkaar het hof maken. In het wild zijn sneeuwuilen en Japanse kraanvogels bedreigde diersoorten. Van de sneeuwuil zijn er nog maar 28.000 exemplaren. Van de kraanvogels leven slechts nog 1800 dieren in het wild. 

Back To Top
×Close search
Zoeken