skip to Main Content

Nieuw bestuur voor Het Van Eesterenmuseum 

Het Van Eesterenmuseum is sinds begin mei drie nieuwe bestuursleden rijker. Het heeft met Birgitte de Maar, Gunay Uslu en Robert Kohsiek  expertise in huis gehaald om in te kunnen spelen op ontwikkelingen in na-oorlogse wijken als Nieuw-West. 

Het museum komt steeds nadrukkelijker in beeld bij de beoogde doelgroepen dankzij het diverse programma. Als gesprekspartner is het een belangrijke factor in behoud van cultureel erfgoed en stedelijke ontwikkeling in het stadsdeelDe drie kersverse leden hebben ieder hun unieke vakgebied. Architectuurhistoricus Birgitte de Maar (1965) is aangetrokken vanwege haar expertise op het gebied van de architectuurgeschiedenis en culturele waarde van naoorlogse wijken als de actuele sociale huisvesting. Ze kent de uitdagingen van bewoners van sociale huurwoningen in naoorlogse wijken goed. De Maar zit ook in de Raad van Bestuur van woningcorporatie Rochdale waar ze belast is met stedelijke vernieuwing en duurzaamheid. 

Broodnodige visie
Cultuurhistoricus Gunay Uslu (1972) is benoemd tot bestuurslid omdat ze zich sterk maakt voor de herkenbaarheid en verbinding kan maken tussen het museum en bewoners van Nieuw-West. Uslu is Director Development bij Corendon Hotels en werkt als docent/onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam. Vanwege zijn deskundigheid op het gebied van woningbouw en stedelijke vernieuwing zit ook Robert Kohsiek (1974) in het museumbestuur. Koshiek is directeur/oprichter van projectontwikkelaar en woningbouworganisatie Wonam dat eigen woonprojecten ontwikkelt en beheert in Amsterdam en Utrecht. Zijn ervaring binnen de stedelijke vernieuwing en zijn opvatting over de zo broodnodige visie op stadsontwikkeling en stedelijke vernieuwing in de tuinsteden, zullen bijdragen aan de actuele agenda van het museum. 

Slagkracht
De frisse wind waait al een tijdje door het museum: Guido Wallagh werd eind 2018 al benoemd tot de nieuwe bestuursvoorzitter en volgde daarmee voormalig voorzitter Noud de Vreeze, die nog wel aan het museum verbonden blijft, op. Wallagh is planoloog en partner bij Inbo. Hij adviseert op het gebied van stedelijke vernieuwing, gebiedsgerichte samenwerking, gebiedscommunicatie en participatie. ,,De nieuwe bestuursleden staan midden in de beroepspraktijk en hebben veel ervaring. Met hen heeft het museum extra slagkracht gekregen om te kunnen blijven inspelen op alle ontwikkelingen”, valt te lezen op de website van het Van Eesterenmuseum. 

Back To Top
Zoeken