skip to Main Content

Nieuw Amsterdam Prijs voor ‘onze’ Dionne

Vanuit Zuidoost strijdt Dionne Abdoelhafiezkhan met haar bedrijf IZI Solutions voor gelijkheid. Het leverde haar een prijs op om heel trots op te zijn.

De Nieuw Amsterdam Prijs is in het leven geroepen door Pakhuis De Zwijger.,,Dat hebben we gedaan om personen te eren die na jarenlange inspanning, met doorzettingsvermogen en een helder doel voor ogen, een voor onze stedelijke samenleving impactvolle en relevante verandering tot stand hebben gebracht”, aldus directeur Egbert Fransen tijdens de prijsuitreiking op 8 januari. Hij gaf de prijs toen aan Dionne Abdoelhafiezkhan van sociaal innovatiebureau IZI Solutions in Zuidoost vanwege haar ‘succesvolle inzet voor een inclusieve stad’. Volgens de directeur van het debatcentrum is het streven naar een stad waar iedereen op voet van gelijkheid mee kan doen ‘ongelofelijk urgent’ voor Amsterdam. Ook vindt hij het een ‘prestatie van formaat’ dat ze ‘ondanks het feit dat ze de confrontatie niet schuwt, het vertrouwen krijgt en geeft om de kritische gesprekspartner te zijn van verschillende gemeenten, scholen, de politie, de minister-president en de koning’.

Inclusie

De wortels van Abdoelhafiezkhan liggen in Frankrijk, Suriname, Trinidad en Perzië. Haar bedrijf geeft onder meer trainingen en organisatieadvies op het gebied van diversiteit & inclusie en community building. Ze is al jaren de drijvende kracht achter het platform Control Alt Delete dat de afgelopen tijd met succes etnisch profileren van de politie op de politieke agenda heeft gezet.

Back To Top
Zoeken