skip to Main Content

Niet praten tijdens het eten

In het Van Eesterenmuseum kunnen Nieuw-Westbewoners deelnemen aan een Nomadic Picnic. Het gaat om samen eten, zónder te praten.

NIEUW-WEST – Deze picknick is een kunstperformance in de vorm van een maaltijd waarbij je weliswaar niet praat, maar behalve eten ook andere sensaties krijgt. Deelnemers worden op allerlei manieren geprikkeld. Ze gaan tijd en ruimte op heel andere wijze ervaren dan normaal. Het is een intieme en sensuele ervaring waarbij gedachten en gevoelens op de proef worden gesteld. Er worden bijzondere gerechten geserveerd. Ook worden gangbare tradities rondom eten losgelaten. Het draait om menselijke interactie en ‘ontmoeting’. De maaltijd is zes gangen en veganistisch, zonder gluten en vrij van suikers. Dit universele dieet maakt dat iedereen kan meedoen met de Nomadic Picnic. De performance wordt gedaan door kunstenaarscollectief Day Collective, dat wordt gevormd door oud-studenten van de Rietveld Academie. Behalve performances als de Nomadic Picnic maakten de leden met hetzelfde achterliggende idee ook matten: ongeacht ras, gender of achtergrond, weven kan iedereen.

Sensuele maaltijd
De tentoonstelling Rijke Eenvoud (vanaf 30 november in het Van Eesterenmuseum) toont deze matten die vervaardigd zijn in allerlei kleurschakeringen. De sensuele maaltijd vindt plaats op 11 en 12 november in het Van Eesterenmuseum. Er is per voorstelling plek voor 16 mensen. Kijk voor meer informatie op vaneesterenmuseum.nl of op daycollective.nl

Back To Top
Zoeken