skip to Main Content

‘Niet ouwehoeren, maar aanpakken!’

Na twee geweldsincidenten achtereen willen ondernemers van het Buikslotermeerplein dat het Stadsdeel optreedt. Daarin staan ze niet alleen.

NOORD – Op 8 februari rond 18.00 uur overvielen twee mannen met vuurwapens de telecomwinkel van KPN op het Buikslotermeerplein. Enkele uren daarna, rond 3 uur ’s nachts, raakte een man op de parkeerplaats bij het winkelcentrum zwaargewond bij een steekpartij. Ondernemers van het Buikslotermeerplein klagen al lange tijd over de achteruitgang van het winkelcentrum, waar veel leegstand is. Inmiddels zijn ze het zat. Tegen AT5 zei een verkoopster: ,,Het is hier desolaat ’s avonds. Geen gezinnen, geen oude mensen. Dus jongelui die schreeuwend voorbijtrekken. Ik denk dat het Stadsdeel daar toch wel wat in kan betekenen. Eventueel met extra camera’s.”

Ontmoetingsplek

Dat anderen er ook klaar mee zijn, blijkt onder meer uit reacties op de facebookpagina Amsterdam Noord in Nieuws. ,,Aanpakken die bende, in plaats van eindeloos ouwehoeren”, stelt iemand voor. Velen komen met voorstellen om het centrum levendiger te maken, bijvoorbeeld door betaalbare woningen te bouwen of te zorgen voor een ontmoetingsplek voor jongeren. Het winkelcentrum ‘s nachts afsluiten zien velen ook wel zitten, want ,,dan blijft het netjes”. Het Stadsdeel heeft aan AT5 laten weten dat maatregelen nog wel even op zich laten wachten. Er zijn twee ingrijpende plannen voor herontwikkeling van het gebied, maar daar zijn veel verschillende vastgoedpartijen bij betrokken. Overeenstemming over de aanpak is nog niet bereikt.

Back To Top
Zoeken